Svi naši profesori su redom vrhunski glazbeni pedagozi i rade kao solisti u najboljim hrvatskim i stranim orkestrima poput: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebi, Kraljevskog konzervatorija u Briselu, Akademije umjetnosti Novi Sad, itd.

Ruža Raguž Cukrov, flauta

Rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu Blagoja Berse u klasi prof. Vesne Zornjak. Upisuje Muzičku akademiju 1998. godine u klasi prof. Renate Penezić gdje i diplomira 2002. godine. Za vrijeme školovanja redoviti je sudionik solistički i komornih školskih natjecanja.

Svoje glazbeno obrazovanje kontinuirano usavršava na seminarima uglednih svjetskih flautista (James Galway, Gaspar Hoyos, Hans Georg Schmeiser, Riccardo Ghiani).

Osim nastupa širom Hrvatske, nastupala je u Italiji, Švedskoj i SAD-u. Kao srednjoškolka nastupala je u pratnji Zagrebačke filharmonije.

S pedagoškim radom započinje još za vrijeme studija. Radila je u glazbenim školama u Samoboru i Karlovcu. Od 2012. godine predaje flautu u GŠ Ivana Lukačića u Šibeniku. U periodu 2016.-2019. radila je kao nastavnica flaute i Maloj školi Vodičke glazbe. Sa svojim učenicima kontinuirano ostvaruje sjajne rezultate na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, solistički i komorno. 

Lovro Livajić, Saksafon

Saksofonist Lovro Livajić (1991.) osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u rodnom gradu Imotskom u Glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“. Preddiplomski studij saksofona završio je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi Gordana Tudora. Diplomski studij
završio je 2016. na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u klasi Dragana Sremca. Dobitnik je nekoliko županijskih, državnih i međunarodnih nagrada, od kojih se najviše ističu: 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu 2011., 2. nagrada na Međunarodnom natjecanju „Davorin Jenko“ u Beogradu 2015. te 3. nagrade na „Woodwind&Brass“ natjecanju u Varaždinu 2015. i 2016. godine. Osnivajući je član kvarteta saksofona „Quattro temperamenti“, mladog i perspektivnog ansambla koji na natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu 2015. osvaja 1. nagradu i titulu laureata natjecanja.
Djeluje kao pedagog, solist, komorni i orkestralni glazbenik. Zaposlen je kao nastavnik saksofona u glazbenim školama u Imotskom i Omišu. Njegovi učenici, solisti i komorni glazbenici, dobitnici su značajnih državnih i međunarodnih nagrada. U rujnu 2014. ostvario je debitantski nastup u orkestru Beogradske filharmonije. Bavi se suvremenom glazbom i improvizacijom, a kao član kvarteta „Quattro Temperamenti“ uspješno je praizveo nekoliko skladbi, od kojih su neke pisane upravo za ovaj sastav. Sudjelovao je u eksperimentalnom ansamblu tijekom Izloga suvremenog zvuka 2015., renomiranog međunarodnog festivala suvremene glazbe u Zagrebu. U srpnju 2016. sudjeluje u produkciji predstave„Shakespeare
ljetne noći – Varijacije“ u sklopu sezone Kazališta Ulysses na Brijunima, u režiji Lenke Udovički, dok je glazbu skladao Nigel Osborne. Predstava je izvođena od 2016. do 2019. godine. U suradnji sa srpskim saksofonistom Srđanom Paunovićem održao je 2018. Sax kamp;, intenzivni petodnevni tečaj saksofona u Vršcu.
Polaznik je brojnih seminara kod renomiranih pedagoga i izvođača, kao što su Papandopulo kvartet, Lars Mlekusch, Matjaž Drevenšek, Philippe Geiss, Nicolas Prost, Jean-Denis Michat, Claude Delangle, Arno Bornkamp i drugi.

Ana Batinica, flauta

Ana Batinica (Šibenik, 1989.) magistrirala je 2012. godine u klasi prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Kao dobitnik Erasmus stipendije, studirala je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Mateja Zupana. 2014. je završila dvogodišnji specijalistički studij s najvećom pohvalom na „Conservatoire de La Musique et de La Danse“ u Strasbourgu u klasi prof. Maria Carolija.

Aktivno se usavršavala i nastupala na majstorskim tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Njemačka, Luksemburg, Italija, Austrija, Slovenija, Grčka) kod eminentnih flautista poput Emmanuela Pahuda, Andras Adorjana, Andree Lieberknecht, Davidea Formisana, Patrick Galloisa, Philippe Bernolda, Carla Jansa, Janos Balinta, Gudrun Hinze, Andrea Olive, Jan Ostrya...

Dobitnica je Dekanove nagrade za akad. godinu 2010./2011, prvih nagrada na 4. Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale 'Giovani Musicisti' u Trevisu i 50. Državnom natjecanju učenika i studenata, druge nagrade na flutističkom natjecanju u Golbeyu u Francuskoj 2013. i stipendije „Premio Ghigi“ na Summer Gubbio Festivalu 2012. Kao odličan student redovito je sudjelovala u javnim projektima Muzičke akademije prilikom čega je sa cjelokupnim ansamblom dobitnica dvije posebne Rektorove nagrade 2008. i 2010. 2015. odabrana je od strane američke “National Flute Association” za dobitnicu “Myrna Brown International” stipendije. U 2016. dobitnica je prve nagrade na 5. hrvatskom natjecanju mladih umjetnika "Papandopulo".

Od početka studija je konstantno surađivala s orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a ostvarila je suradnju i s brojnim drugim ansamblima (Cantus ansambl, Simfonijski orkestar HRTa, Hrvatski komorni orkestar...). Usavršavala se i na Ossiach orkestralnoj akademiji koju vode članovi Bečke i Berlinske filharmonije, nakon čega postaje stalni suradnik „PurPur“orkestra koji je pod pokroviteljstvom Europske unije. Kao solistica je izvela „Koncert za flautu i orkestar“ Jacques Iberta s orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Aluna Francisa, Mozartov „Koncert za flautu i harfu u C-duru“ sa Zagrebačkim orkestrom mladih, „Gemeinhardt suitu“ za piccolo, flautu i alt flautu Roberta Smitha uz Simfonijski puhački orkestar OSRH, “Three Seasons” za flautu i gudače Davida Mastikose sa Zagrebačkim solistima i Mozartov koncert za flautu u G-duru sa simfonijskim orkestrom HRT-a. Kao komorna glazbenica surađivala je s pijanisticom Zrinkom Ivančić (Festival Musica appasionata, Salon Gvozdanović, Ferdo Livadić 2012.), na 53. Hvar Summer Festivalu i Večerima komorne glazbe u Splitu nastupila je surađujući s američkom čelisticom Wendy Warner, a na 54. Glazbenoj tribini u Opatiji sa austrijskom fagotisticom Lorelei Dowling i Hrvatskim gudačkim kvartetom. Redovito koncertira sa pijanisticom Elizabetom Adžagom s kojom je nastupila na tribini umjetnika Vinko Lesić u Splitu za što je dobila i istoimenu nagradu 2015. godine. Članica je Zagrebačkog ansambla flauta s kojim je gostovala diljem Europe i Azije na međunarodnim flautističkim festivalima (Pariz, Sevilla, Singapur, Slovenija, Beč).

Djeluje kao solo flautistica u Zagrebačkoj fliharmoniji, a od 2017. stalna članica je i Cantus ansambla.

Dominique Bodart, truba

Dominique je jedan od najtraženijih trubača danas, što ga je vodilo da nastupa širom Europe. Često je tražena zamjena za solo trubu u raznim europskim orkestrima u Belgiji, Luksemburgu, Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Skandinaviji, ... 2013. godine sa slavnim skladateljem filmske glazbe Enniom Morriconeom nastupio je kao solist na europskoj turneji.

Također je zainteresiran za izvođenje glazbe na autentičnim povijesnim instrumentima. Na ovom je području bio učenik Friedmana Immera na Konzervatorijumu u Sweelincku u Amsterdamu. Sada je specijalist za interpretaciju oratorija J. S. Bacha na instrumentima iz tog razdoblja. Prvi  je barokna truba s Millenium Orchestra pod dirigentskom palicom Leornarda Garcia Alarcona.

Dominique Bodart izdao je 1999. svoj prvi CD "Virayana" u suradnji s luksemburškim orguljašem Carlom Hommelom, uključujući na taj CD djela za trubu i orgulje iz 20. stoljeća. 2002. godine objavio je drugi CD za trubu i orgulje „Si suoni la tromba“ s francuskim orguljašem Michaelom Parisotom (barokna i klasična djela). Zatim slijedi "Buqet of Melodies" kao solist uz Brass Band Buizingen, "In the Groove" s Big Band Academy Eghezée (poznat i kao Tribute to Harry James). U 2020. snimit će novi solo CD s poznatim Spanish Brass-om.

Dominique Bodart bio je stalni prvi trubač u Tampere Filharmonic u Finskoj od 2008. do 2011. godine.

Dominique Bodart umjetnički je direktor Međunarodnog trubačkog natjecanja 'Théo Charlier', a nedavno je postao umjetnički voditelj Međunarodnog glazbenog festivala u Abruzzu (Italija). Također se bavi i pedagoškim radom kao professor i ravnatelj International Brass Studio u Belgiji.

2014. godine Dominique Bodart osniva Namur Wallonia Brass Band, koji s kojim je snimio i nosač zvuka sa međunarodnim solistom Jacquesom Maugerom i novi koncert za trombon "Journey" Petera Meechaana (Velika Britanija).

Čest je gost žirija na međunarodnim natjecanjima (Gdansk, Poljska, Jeju, Južna Koreja, Alençonu, Francuska,…)

Mnogi skladatelji pišu za Dominiquea Bodarta: Peer Baierlein (D), Eric Bettens (B), Stan Nieuwenhuis (B) i Rossano Galante (SAD) ...

U rujnu 2015. Dominique postaje professor za trubu i pedagogiju na Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles. Od 2012. godine artist je za Buffet Crampon grupu, te svira isključivo na instrumentima B&S, Courtois, Scherzer i Besson.

 

Ivan Bošnjak, Trombon, Umjetnički voditelj

Rođen je u 1981. godine u Osijeku. Svoje prve lekcije na trombonu započeo je s ocem u dobi od 11 godina, a zatim je nastavio glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku u klasi prof. Mihajla Bošnjaka, gdje je i maturirao 2000. godine. Tijekom tog
vremena osvojio je niz nagrada, među kojima je 1. nagrada na 38. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Rijeci svakako najvažnija. Nakon mature upisuje se na
Muzičku akademiju "Ino Mirković" u Lovranu, gdje je studirao u klasi Branimira Slokara i Uroša Polanca.
Tijekom studija osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom glazbenom natjecanju održanom u Alice bel Colle u Italiji, održao je solističke nastupe diljem Hrvatske, a pojavio se i kao solist s orkestrom Handels Akademie Salzburg (Austrija) u nekoliko navrata.

2003. godine, još za vrijeme studija, položio je audiciju za mjesto solo trombonista u Orkestru Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u 2005., sa izvrsnim uspjehom i titulom magistra glazbe.

Ivan je osnivač i predsjednik Hrvatske udruge trombonista i tubista - Busina i pored pozicije orkestralnog glazbenika karijeru gradi i kao komorni glazbenik s kvintetima Simply Brass (do 2007.) i Busina Brass (od 2007.), s kojima je nastupao na recitalima u Japanu, Turskoj, Njemačkoj, Izraelu, Gruziji, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Hrvatskoj. 2017. je u Novom Sadu uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra izveo europsku premijeru djela E. Ewazena Shadowcatcher (verzija za kvintet i simfonijski orkestar).

Ivan je također bio i umjetnički ravnatelj Zagreb Brass Festivala – festivala glazbe za limene puhače – koji se održavao od 2009. do 2015. u Zagrebu. Bavio se i pedagoškim radom kao profesor Glazbene umjetnosti u Privatnoj gimnaziji Marul u Zagrebu. Bio je i u više navrata pozvan kao gost predavač na Međunarodnom ljetnom kampu za mlade glazbenike OrkesterkamP u Sloveniji. Kao gost profesor je predavao i na Sveučilištima u SAD-u (Texas State University, University of Memphis, West Michigan University, Grand Valley University), Japanu (Senzoku Gakuen College of Music, English Brass Academy in Japan), Velikoj Britaniji (English Brass Academy), Južnoj Koreji, Izraelu (Jerusalem Music Centre)....

Zaposlen kao solo trombonist Orkestra Opere HNK u Zagrebu i solist No Borders Orkestra koji okuplja najbolje glazbenike s područja bivše države.

Dopredsjednik je Udruge hrvatskih komornih i orkestralnih glazbenika – HUOKU, najveće udruge koja okuplja i brine se za status profesionalnih glazbenika u Hrvatskoj.

Umjetnički je ravnatelj Ljetne glazbene akademije u Vodicama.

Svira ekskluzivno na instrumentima njemačkog proizvođača Juergen Voigt, čiji i je i službeni predstavnik za područje JI Europe (www.voigt-brass.de), te na usnicima K&G čiji je također službeni predstavnik (www.kandgmouthpieces.com).

Igor Mrnjavčić, truba, Hrvatska

Rođen je u Zagrebu. Diplomirao je 2016. studij trube na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darija Teskere. Tijekom studija ostvaruje zapažene rezultate od kojih se izdvajaju: 1. nagrada kao apsolutni pobjednik u kategorijama trube na međunarodnom trubačkom natjecanju „Petar Konjović“ u Beogradu, te iste godine (2012.) sudjelovanje na također međunarodnom natjecanju „Donaufest“ u Ülm-u u Njemačkoj. Dobitnik je 2. nagrade, te posebne nagrade za najbolju izvedbu Sonate za trubu Stjepana Šuleka na 2. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenika do 35 godina „Papandopulo“, održanom u Zagrebu 2013. godine, te 3. nagrade na istom natjecanju održanom 2017.

U 2014. godini osvojio je 1. nagradu u najvišoj kategoriji na međunarodnom natjecanju “Petar Konjović” u Beogradu i 1. nagradu na državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Također je dobitnik 1. nagrade na Woodwind&Brass međunarodnom natjecanju u Varaždinu 2015., te je dobitnik jednokratne stipendije tvrtke Yamaha kao najbolji student u konkurenciji limenih instrumenata na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.

Kao uspješan student dobitnik je dekanove nagrade za najboljeg studenta za akademske godine 2011.|2012., 2012.|2013. i 2014.|2015., te nekoliko posebnih dekanovih nagrada za sudjelovanje u akademskim projektima poput „Slavuj“ Igora Stravinskog i „Orfej i Euridika“ C. W. Glucka. Kao stipendist Erasmus+ stipendije za razmjenu studenata studirao je na prestižnoj akademiji „Franz Liszt“ u Budimpešti u klasi trubačkog virtuoza Gabora Boldoczkog.

Ostvario je mnoge solističke nastupe od kojih se izdvajaju koncerti na Brass festivalu u Velikoj Gorici, koncert uz pratnju Simfonijskog puhačkog orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i brass ansambla Muzičke akademije. Kao komorni glazbenik aktivno svira u kombinaciji sa sopranom i orguljama te nastupa u Zagrebačkoj katedrali, na festivalu orgulja „Ars organi Sisciae“, festivalu orgulja grada Visa, festivalu „Dani Milka Kelemena“ u Slatini, orguljaškom festivalu „Petar Nakić“ na Rabu, međunarodnom festivalu „Nei Suoni dei Luoghi“ u Italiji, Češkoj i dr. Također je surađivao sa Quasars ansamblom (Slovačka) i Busina brass kvintetom (Hrvatska). Zaposlen je na mjestu druge trube u orkestru kazališta Komedija, a kao orkestralni glazbenik aktivno surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, orkestrima HNK u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a surađivao je i sa Hrvatskim komornim orkestrom, orkestrom koledža Dartmouth iz SAD-a, te sa Zagrebačkim orkestrom mladih.

Dániel Molnár, rog, Mađarska

Rođen je u Budimpešti. Nakon mature na Konzervatoriju Bela Bartom, započeo je studije na Ferenc Liszt Akademiji u Budimpešti u klasi prof. Ferenc Tarjáni gdje je i diplomirao 2008. Nakon diplome nastavlja školovanje na Universität der Künste Berlin.

Kao gost svirao je s mnogim orkestrima poput Madžarske državne opere, Slovenske filharmonije, Radio Symphony Orchestra Berlin (RSB), German Symphony Orchestra Berlin (DSO) i Ensemble Modern Frankfurt. Kao solist, Daniel je nastupao s izvedbama Haydnovog i Weberovog Concertina za rog širom Njemačke i Francuske. Također se bavio i komornom glazbom, te je kao član njemačkog ansambla Berlin Counterpoint nastupao na renomiranim svjetskim festivalima komorne glazbe poput Schleswig-Holstein Musik Festival i Copenhagen Chamber Festival te u Bilbau (Španjolska), Tuxtla Gutierez (Meksiko) i Istanbulu (Turska). Daniel je član Zagrebačke filharmonije od 2012., a član Busina Brass kvinteta od 2013. godine.

Željko Kertez, Tuba, Artistic Co-director, Croatia

Rođen je u Varaždinu. Srednju školu završio u Varaždinu u klasi prof. S. Rukljića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulelije. Dobitnik je nekoliko prvih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Još kao student položio je audiciju za mjesto tubista pri Orkestru Srednjoeurope inicijative (CEI Orchestra) i Orkestru mladih Mediterana. Od 2005. djeluje kao solo tubist orkestra Opere HNK u Zagrebu i dirigent Gradskog puhačkog orkestra u Kutini. U kolovozu 2010. godine je bio pozvan da bude predavač u Međunarodnoj ljetnoj školi Orkesterkamp u Portorožu u organizaciji Univerzitetnog Pihalnog Orkestra Ljubljana.

Za vrijeme studija i nakon se usavršavao kod eminentnih solista Mel Culbertsona, Jens Bjorn Larssen, Waltera Hilgersa, Ben Van Dijka i drugih. Nastupao je kao solist s Orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu, Orkestrom Oružanih snaga RH, a posebno se ističe nastup sa Orkestrom Tokai Sagami u Japana u ljetu 2013. godine.

Od 2014. djeluje i kao gost profesor na English Brass Academy u Velikoj Britaniji i Japanu. Dopredsjenik je Udruge hrvatskih trombonista i tubista.

Marko Mihajlović, Percussions, Croatia

Marko Mihajlović was born on 23rd of July 1979 in Zagreb, Croatia. After paralelly graduating from Secondary School “Vatroslav Lisinski in Bjelovar (theory) and Music Highschool “Pavao Markovac“ in Zagreb (percussion) he enrolled The University of Zagreb Music Academy to study percussion instruments in professor Igor Lešnik's class, which he graduated in 2004.

During his studies he became a part-time associate of Zagreb Philharminic Orchestra and Croatian television radio Orchestra. At the same time Marko has been a member of Bing Bang percussion ensemble and played on world-known percussion festivals (Taipei, Nashwille Paris, Warsaw, Venice, Buenos Aires, Montevideo, Peking) in a period of ten years.

In 2004 the ensemble won a prize on „PASIC Festival“, Nashwille, USA  as  the best student percussion ensemble of the year and recorded a CD for American company „Equilibrium Records“. In the same year Marko got Chancellor's Award.

As a student, Marko started cooperation with The Zagreb Soloists, and he has been playing concerts with, as a soloist or an associate member. In his later study years Marko started playing in contemporary  ensemble “Cantus” in which he still acts. They have performed worldwide (in Paris, London, Peking, Toronto, Villnius, Bern), and have won prizes “Milka Trnina”, “Vatroslav Lisinski” and “Ivo Vuljević”.  

After graduating from Zagreb Music Academy he started teaching percussion instruments in Music School “Vatroslav Lisinski” in Bjelovar, and at the same time playing with varius ensembles and as a soloist. In “Ciklus Lisinski Subotom” (Saturday Cyclus in Vatroslav Lisinski Concert Hall) Marko has played with world-known musicians such as Branimir Slokar, Stanko Arnold, Radovan Vlatković, and Ljerka Očić. He has performed in “Koncert marimba solista” (Marimba Soloist Concert) with other top percussionists Ivana Bilić, Eriko Daimo, Bogdan Bacanu and Katarzyna Mycka.

In 2007 he started working as a Principal timpanist in Croatian National Theatre in Zagreb, where he still works today. Meanwhile, he has started performing as a vibraphone player with crossover ensemble “Acoustic Project”. Marko also founded a percussion quartet “Boomerang” which gives concerts in Croatia from 2010.

In 2013 he performed with Croatian National Radio Orchestra as a soloist in Dubravko Palanović’s “Muzika za marimbu i gudače”. He also performed that piece with Zagreb Soloists, while the recording of the same piece got the award as the best composition by “Reiners – Stiftung” in Vienna. During a Cantus ensamble 2015 tour he played as a soloist with the ensemble in the Glenn Gould hall in Toronto.  

From 2016  he started teaching percussion at Music academy Zagreb. At the same time he also started playing in a marimba - violin duo with violinist Eva Mach.